Menu Menu

Få hjælp til at være en god leder

Er du en god leder?

Det at være en god leder kan være svært at definere.. Hvad betyder det egentligt?

Er der noget facit for hvornår man kommer i mål med den gerning?

Det tror jeg ikke. For vi er forskellige. Vi har forskellige mål, ideer og visioner. Vi har forskelligt personale der laver forskellige opgaver.

Så god ledelse må også være forskellig. Og måske er forskellig kodeordet.

At du kan være dig selv, men er fleksibel alt efter hvem af dine ansatte du taler med. Alt efter om du sidder til møde eller drikke kaffe eller er i marken.

At du er autentisk i at vise hvem du er og hvor du står. Det giver tryghed og tillid. Og har man en leder man kan vise sin tillid til og som viser en modsvarende tillid, så er man langt.

Er du en stresset leder?

Som leder er det nemt at føle stress og ubehag, men det er der råd for:

Langt de fleste ledere oplever stress ind i mellem. Og det er med til at få os til at præstere. Men… Stress der bliver hængende i krop og hoved er ikke at spøge med.

Man kan let blive stresset når man hurtig skal tage beslutninger, ikke kan få overblik eller der bare er alt alt for mange opgaver på ens skrivebord.

Mange oplever desuden at de bruger tiden på brandslukning frem for at arbejde med at lede. At gøre sig ledelsesmæssige tanker er der meget få øjeblikke til.

Derfor bliver noget af det vigtigste - at man kender sig selv. At man ved hvornår grænsen er nået. At man tager sig selv alvorligt. En leder har kun sig selv som værktøj. Derfor er det vigtigt at han/hun holder sig skarp.

Du skal ændre noget når, du ikke kan sove om natten, føler en konstant uro inden i, glemmer ting, føler du mister overblik, spisemønstre ændrer sig eller du mærker på dit humør at noget er galt. Der er kun dig til at træde på bremsen.

Det er svært, så derfor får mange ledere hjælp til at løse den opgave.

Vi finder ud af hvad der bedst for dig at gøre!

Er du en overbelastet leder?

Mange ledere er overbelastet. At være leder er gennem de sidste år blevet et anderledes erhverv, end det var før i tiden. Mere og mere skal samles under en hat, samme paraply, kært barn har mange navne. Som følge af at der mange steder fægtes med sparreknive, så bliver bunkerne højere på den enkeltes leders skrivebord. Og så kan man ganske enkelt ikke følge med. Heller ikke selv om tiden vi bruger på arbejde bliver længere og længere.

Mange ledere klager ikke over deres arbejdsbyrde, fordi de ved at det er en del af lederjobbet. Men der står ikke i jobbeskrivelsen at man skal blive overbelastet. Så det skal vi selv finde ud af at lade være med. Noget af en opgave.

Derfor vælger mange ledere at få supervision. Her igennem kan de lettere skille væsentligt fra uvæsentlig. Skidt fra kanel. For når vi står i opgaver til halsen klør de fleste bare på. I håb om at vinde kampen. At være den der stod oven på opgaverne…. Frem for hende der blev begravet under.

Husk at kampen ikke altid er fair. Derfor skal vi have hjælp udefra ind i mellem.