Menu Menu

Transparens i ledelse

Efter endnu en samtale med en leder ser jeg nødsaget til at slå et slag for transparens. At lede med gennemsigtighed. At lede og tage beslutninger synligt.

Igen og igen ser jeg at ledere beslutter og eksekverer uden lederkollegaer og ansatte har den fjerneste ide om hvad det mon gik ud på.
Og - måske har den skjulte beslutning ad esoteriske veje givet mening for den pågældende. Men - min erfaring er, at når noget ikke ser dagens lys, så er det fordi det er af lyssky natur.

Enten fordi det vitterligt er lyssky (så som forfordelinger, smuthuller, særaftaler...) eller fordi beslutninger er taget af en alt for presset og stresset leder. En leder der ikke orker at andre skal ind over, blande sig, og i det hele taget forhale processer.

Men - hvis man beslutter, kollektivt, at vise hvad man laver, hvor lang tid det tager, hvor (sindssygt) mange mails man skriver så kan arbejde uddelegeres, så ved andre at de må stille sig i kø. Så er der 100 misforståelser mindre og ikke mindst hjælp at hente.

De møder det koster at vise, hvor langt man er med pågældende opgaver er guld værd.

Hvis I vidste hvor megen tid vi alle bruger på at regne usagte ting ud, ofte med et galt resultat, så var I i gang. I gang med at italesætte og vise, alt muligt. Glæd dig. Det bliver en lettelse.

(Bort set fra de lyssky små væsner
... de søger som regel væk når lyset bliver tændt!)